02 aug2005

Usability in ramp-alarm systeem ver te zoeken

  • reageren
  • bookmark
  • e-mail
  • afdrukken
X
X
  • Plaatsen/stemmen op NUjij
  • Geef kudos

Biohazard iconWired bericht over een radiologisch gevaar dat Florida zou bedreigen. Via een radio-waarschuwingssysteem dat automatisch radio en tv kan onderbreken werd een signaal gestuurd dar er een radiologische ramp plaatsvond. Erg gebruikersvriendelijk voor de gewaarschuwde mensen, zou je zeggen…

Het bleek vals alarm, iemand had per ongeluk de code “RHW” (Radiological Hazard Warning) in plaats van RWT (Required Weekly Test) ingetikt. Een klassiek voorbeeld van een vaak voorkomend maar minder vaak ontdekt usability probleem. Een systeem dat extreem fout-intolerant is en kennelijk zo weinig feedback geeft dat de gebruiker zijn fout niet ontdekte voordat honderdduizenden mensen in de waan verkeerden door een ramp getroffen te worden.

Popularity: 9% [?]

Reacties

Reageren

Reageer

(zal niet zichtbaar zijn)