02 dec2006

Usarchy in top 10 beste Nederlandse marketing weblogs

 • reageren (21)
 • bookmark
 • e-mail
 • afdrukken
X
X
 • Plaatsen/stemmen op NUjij
 • Geef kudos

Marketing & communicatie weblogs top 10Even egotrippen… Yay! In de MarCom top 100 van Marketingfacts staat Usarchy op nummertje 9. En dat zonder vooraf om stemmen te vragen, zo ethisch verantwoord ben ik nog net wel.

De top100 wordt samengesteld door een gemiddelde van Google PageRank, Marketingfacts waardering en stemmen van Marketingfacts gebruikers. Dat dat niet de beste methode is mag duidelijk zijn, en aan de manier van ranking kan ook nog wel wat gesleuteld worden. Daarover wordt ook al druk gediscussieerd, ik heb ook nog wat suggesties gedaan.

De terechte nummer 1 (of eigenlijk nummer 2 achter Marketingfacts zelf) is natuurlijk Frankwatching, waar veel goede, uitgebreide en originele artikelen worden geplaatst. Ook door mij zo nu en dan, dus dat is ook weer ego-leuk :)

De hele top 10 ziet er zo uit:

 1. Frankwatching
 2. Molblog
 3. Dutch Cowboys
 4. Brickmeetsbyte.com
 5. Mediaonderzoek.nl
 6. Venturo
 7. Adfoblog
 8. Frank-ly
 9. Usarchy

 10. in10

Oh ja, just in case: de komende weken kun je gewoon door blijven stemmen op de top 100. Het is de bedoeling dat de gebruikers van Marketingfacts (registratie is gratis) elke maand hun top 5 bijhouden, zodat de top 100 actueel blijft. Zorg dus dat Usarchy in je top 5 staat, mocht je me dat waard vinden :)

Popularity: 10% [?]

Reacties (21)

Reageren
 • Gefeliciteerd!
  (geloof ik althans, hou me namelijk niet zo bezig met marketing en de overige sites zeggen me dan ook niks)

  Maar eh…

  En dat zonder vooraf om stemmen te vragen, zo etisch verantwoord ben ik nog net wel.

  … en even later …

  Zorg dus dat Usarchy in je top 5 staat, mocht je me dat waard vinden :)

  … de ethiek is blijkbaar ook niet meer wat het geweest is.

 • Ja, ik vind het iets ethischer om nu wel om stemmen te bedelen om toch vooral in de top 10 te blijven :))

 • Gefelictieerd! 28 blije kiezers hebben jouw gekozen, maar een Google pagerank van 5 dat moet toch wel hoger kunnen ;)

 • Thanks Sjors. Het is jammer dat alleen de PR van de homepage wordt gepakt, want ik heb een aantal pagina’s met PR6, en een heleboel met PR5 en 4, wat betekent dat de website als geheel nog veel meer linkpower heeft… :(

 • Helaas kun je maar 5 stemmen uitbrengen per maand. Vorige maand was het even dringen, er is zoveel kwaliteit. Deze maand heb je in ieder geval mijn stem te pakken.

 • Gefeliciteerd Ruben. Terecht in de Top 10 ook gezien aantal RSS lezers.
  De PR?
  Dat komt toch vanzelf, geduld. Meer lezers, meer fans, meer linkers, hogere PR. De marketing blog kermis heeft natuurlijk ook een hoge bijdrage aan het linken naar jouw site, dus hier helpt een regelmaat ook.

 • Proficiat Ruben, dat is een mooi en hartstikke verdiend resultaat! Zeker omdat je nog maar relatief kort blogt en je dit met heel eigen content hebt weten op te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat – mede gezien ook het hoge aantal voorkeurstemmen, je vermogen om te netwerken ;-) en een (vast nog) verder stijgende pagerank – je de volgende keer zeker nog hoger zult eindigen!

 • Terecht en gefeliciteerd!

 • Ah, nu snap ik je kritiek; je PR is eigenlijk te laag ;-)

  Zoals ik al aangaf op marketingfacts, ga ik de komende tijd met de technische mensen aan tafel om eens te kijken wat we met die Google PageRank moeten.

  In ieder geval gefeliciteerd met die top-10 positie; meer dan verdiend!

 • Van harte Ruben! Daar moet op gedronken worden ;-).

 • Gefeliciflaps Ruben!

 • Goed gedaan, Ruben! Naast alle contacten en een mooi archief met je kennis en ervaring, is er nu dus ook een top 10 notering. Cheers!

 • Gefeliciteerd gast, mooi werk volgend jaar naar de top 3

 • waar blijft de taart ;)

 • Gefeliciteerd! Heel goed, je zit bij veel mensen in mijn omgeving in de dagelijkse voer lijst ;-)

  Top!

 • 16 Florentijn 6 december 2006 11:10

  haal die typfout in de tweede regel er even uit… je weet dat ethisch met een h is. En gefeliciteerd.

 • Gefeliciteerd :). Ik moet alleen eerlijk zeggen dat ik nooit op die andere websites in de top 100 kijk.

 • gefeliciteerd! met jouw gedrevenheid ga je volgend jaar gewoon voor de medailles!

 • Gefeliciteerd maar in je overwinningsroes de kermis niet vergeten he?

 • Thanks allemaal, erg goed voor de motivatie dit!

  En Catharina: zeker niet, ik heb al een artikel klaarstaan dat ik gewoon netjes naar het Gmail adres ga sturen :) Ik zag dat je al goe dactief aan’t werven was, volgens mij gaat dit de grootste kermis so far worden ;)

 • Gefeliciteerd!!!
  Ik ben trouwens helemaal niet geinteresseerd in online-marketing. En toch lees ik je blog altijd. Da’s toch knap.

Reageer

(zal niet zichtbaar zijn)