02 mrt2008

Usarchy redesign: De vorm is klaar (zo’n beetje)

 • reageren (28)
 • bookmark
 • e-mail
 • afdrukken
X
X
 • Plaatsen/stemmen op NUjij
 • Geef kudos

Usarchy redesign homepage thumbnailNa de vorige feedbackronde zijn er een aantal dingen gewijzigd in de vormgeving. De blokjes zijn gebleven maar hebben een iets uitgesprokener vorm gekregen, om de pagina wat meer smoel te geven. Ik moet toegeven: als ik mezelf zou adviseren zou ik niet 100% tevreden zijn met dit ontwerp, en misschien zelfs wel voor de blauwe variant kiezen. Maar ik offer bewust een klein beetje usability op om een wat opvallender ontwerp te hebben. Ik denk dat dat voor mijn marketing namelijk ook belangrijk is, dus het is weloverwogen ;)

Wat ik met de kennisbank ga doen weet ik nog niet precies. Ik heb er een hoop ideeën over, maar ik denk dat de beste weg in dit geval gewoon is om te proberen en te kijken wat aanslaat. Ook hangt het af van wat Joost kan en wil bouwen natuurlijk, want er zitten wel wat dingen in die ik nog niet eerder in WordPress heb gezien :) Gezien het insane schema wat Joost erop nahoudt, denk ik dat we nog wel even bezig zijn met bouwen. Maar zodra dat kan zal ik de voortgang en publique laten zien op basis van de huidige database met de nieuwe WordPress implementatie.

Hieronder kun je naast de homepage nu ook de artikelpagina en de kennisbank homepage zien. Voor de oplettende kijkers thuis: er is een taalswitch bijgekomen want ik ga binnenkort ook in het Engels bloggen. Ik blijf net zoveel in het Nederlands schrijven, maar goede artikelen zal ik “lokaliseren” (vertalen en voorzien van internationale voorbeelden). Er zullen zeker nog kleine wijzigingen in het ontwerp komen, maar die voeren we direct door in de HTML.

Usarchy redesign homepage

Usarchy artikel pagina

Usarchy kennisbank home

Tot slot kan ik alvast aankondigen dat ik met Joost ga kijken of we het Usarchy ontwerp ook als WordPress theme kunnen uitbrengen. Ik denk dat veel mensen het gebruik van een aantal features erg leuk zouden vinden, en het is een goede manier om aan je zoekmachine populariteit te bouwen.

Feedback blijft natuurlijk zeer welkom!

Popularity: 15% [?]

Reacties (28)

Reageren
 • Er-rug gaaf, congrats!

 • Ziet er goed uit Ruben!

 • Nice. Ik zou wel ?©?©n ding veranderen: het vlagje van Engeland zou ik weglaten. Amerikanen lezen namelijk ook in het Engels, alsook de bevolking van Malta en Australi?´… Een tweeletterige taalcode (volgens ISO-standaarden) volstaat wel denk ik. Op die manier wordt er niemand gediscrimineerd/verward.

 • Thanks guys!

  Xaves: ik kies voor de belediging boven de vaagheid van slechts 2 letters. Bedenk vooral dat 2 letters gewoon niet opvallen, dus de kans is dan groter dat iemand de taalswitch volledig over het hoofd ziet. Het vlaggetje heeft dus een dubbelfunctie ;)

  We zouden nog zo’n gedeeld UK/US vlaggetje kunnen maken, maar ergens vind ik het ook wel mooi om Amerikanen aan hun roots te herinneren ;)

 • En dan zou je nog de Australi?´rs uit de boot laten vallen :p.

  Nuja, ik maakte de opmerking eigenlijk om dat ik me vaag een usabilityonderzoek herinnerde waarbij bleek dat mensen een tweeletterige taalcode net beter herkenden dan vlaggetjes, omdat het bij de moedertaalsprekers van die groep zo ingebrand zit dat EN Engels is, (net als NL voor Nederlands staat of ES voor Spaans). Je kan het er eventueel laten uitspringen door middel van een kleurtje? Ik zeg maar wat :). Ik zoek in elk geval dat onderzoek nog eens op!

 • Hah arme aussies. Voor meer over taalkeuze enzo:
  http://www.usarchy.com/2006/04/taalkeuze-op-websites-een-vlag-tekst-allebei-input-welkom/

  Een vlaggetje alleen is inderdaad niet genoeg, ik ben zelfs meer voor een volledig woord, maar dat werd in dit design wel erg lastig…

  Ben wel erg benieuwd naar dat onderzoek, kom maar door!

 • Nice…. oogt voor mij rustiger dan de huidige. ‘k snap niet helemaal waarom de blauwe meer usable zou zijn, maar heb dan ook niet de oudere artikelen gelezen. Can’t wait :-)

 • Ziet er erg mooi uit Ruben. Halverwege wilde ik al Google Talk openen om te gaan vragen of je de template ging delen…. wil ik best wel een linkje voor hebben onderin de template ;)

 • Ik kan nog niets over de nieuwe plugins en het script zeggen, maar over de vormgeving kan ik wel iets zeggen, het ziet er gelikt uit. Echt netjes, mooi, modern. Ik kan me er wel in vinden!

 • Strak design Ruben! Ziet er erg leesbaar uit. Ik ben benieuwd hoe goed bij jou de gerelateerde artikelen gaan werken. Ik heb het geprobeerd, maar ik vond de suggesties niet ‘gerelateerd’ genoeg. Wat betreft het Engels, ik ben zelf voorstander van gewoon voluit “English”.

 • Ferry: voor gerelateerd gebruik ik een handmatige plugin, nu ook al. Daarmee search je gewoon op keyword en vink je de related’s aan. Is effe werk, maar dan zijn ze ook wel echt related.
  “English” voluit heeft ook mijn vookeur maar toen ik dat de designer briefte kwam hij hiermee (je moet er namelijk ook weer “Nederlands” in kunnen passen dus dan neemt ‘ie veel plek in). Dus dat accepteer ik dan :) Ik denk dat dit op zich ook duidelijk is.

 • Een van de mooiste blog layouts die ooit heb gezien.. top

 • Ziet er mooi uit! Na alle schetsen komt deze ineens duidelijk en rustig over dus dat betekent dat je goeie keuzes hebt gemaakt ;)

  Ik zou persoonlijk de bovenbalk een (het groene) kleurtje geven om het licht fletsige te doorbreken. Maar dat is echt smaak gebonden hoor…

  Vooral de indeling is erg logisch en helder…Top gedaan!

 • @ Rogier

  Ik heb er wel mooiere gezien, maar deze hoort zeker bij de top 5. Bovendien vind ik het ook knap dat je de tijd ervoor neemt. Ik las er naar mijn idee al half oktober iets over als ik me niet vergis en het is nog steeds niet gerealiseerd. Met dit in mijn achterhoofd, denk ik dat het een uitstekend platform gaat worden.

 • Ziet er TOP uit Ruben! Lekker strak, duidelijk en zeer overzichtelijk. Again, top!

  Ik zou het vlaggetje echter niet in zo’n “tekstballon” zetten, het “lusje” naar beneden zou ik dus weglaten..

  Mocht je het bovengenoemde issue serieus een probleem vinden kun je evt. alle VS IP’s een Amerikaanse vlag voorschotelen, alle AU IP’s een Australische vlag, etc ;)

 • Ziet er goed uit :)

  Graag haak ik nog wel even aan bij de opmerkingen over het taalvlaggetje.

  Ik persoonlijk vind het wel een grappig, speels ding. Maar in principe is mijn standpunt wat betreft taalkeuzes dat deze kwa hierarchie op een hoger niveau ligt dan het hoofdmenu.

  Daarnaast verwijst het vlaggetje naar het contentblok. Ik zou mij hierdoor kunnen afvragen of alleen de huidige pagina in het engels vertoond zal worden in plaats van dat ik geheel switch naar een engelstalige variant.

  Misschien is dit laatste wel de bedoeling. Mocht dat niet zo zijn dan zou een plek hiervoor in de meta mijns inziens misschien beter zijn.

 • Ik vind het mooi. Heel rustig. Die blauwe variant was zeker niet beter geweest. Tenzij je natuurlijk echt voor de Amerikaanse markt gaat.

  De artikelpagina vind ik nog net iets te kleurloos. Zeker omdat je misschien niet bij elk artikel van die kleurrijke foto’s toe kan voegen.

  Wat betreft het taalvlaggetje. Ik zou zeker het vlaggetje gebruiken. Maar ik zou het onderdeel maken van je service navigatie. Dus na sitemap.

  Verder ben ik helemaal weg van de tab navigatie. Maar dat moet wel anders zou ik mijn eigen website helemaal niks vinden.

 • Ziet er netjes uit Ruben!

  Maarrrrrr ik mis toch wel een beetje de “blog-porno” van dat blauwe design, welke ik overigens zeker niet “Amerikaans” vind aandoen. Het kan ook gewoon zijn dat ik door al dat oranje liever de tegenhanger van die kleur ben gaan zien of dat ik gewoon een sucker for blue ben ;)

  Verder ziet bij deze de combinatie van lichtbruin, groen en wit er wel frisjes uit. Anway, succes er mee ouwe “wereldverbeteraar”!

 • Ja, het ziet er erg leuk uit. De groene blokken heeft denk ik ook wel een toevoeging wat betreft usability, gebruikers voelen zich dan meer thuis op de site. Misschien dat je nog iets kunt doen met het evenwicht tussen de groene blokken en de rest van de site.

  Verder vraag ik mij af of je nog iets wilt doen met die beoordeling.

 • Overigens met die vlag, je kunt nooit iedereen tevreden houden denk ik.

 • Ohja, over dat UK vlaggetje inderdaad (PWG zei het al). Ik zou het vlaggetje ook in het rijtje van RSS en Sitemap plaatsen, ook meer omdat het er nu een beetje bij is geplaatst zo van: “het moet toch ergens, hier is nog wat loze ruimte…”

  En nog eentje: misschien de icons bovenin ook een kleurtje geven, evenals je “action” buttons. Die vallen nu heel erg weg tegen de background.

  // Einde comments :)

 • Je zou als taalkeuze ook een knop kunnen maken zodra je er op drukt dat er dan een menu (middels ajax/js) tevoorschijn komt die groter over de pagina valt waarin wel de gehele taalkeuze als uitgeschreven woord naar voren komt. Je zou dan altijd nog kunnen kiezen om voor elke taalkeuze een desbetreffende vlag te plaatsen.

  Even snel voorbeeldje gemaakt in photoshop

 • Niels, cool voorbeeld man! :) Maar voor twee talen is het wel een beetje overdreven denk ik. Mijn Duits is (ondanks Duitse vriendin, shame on me ;)) niet goed genoeg om in te bloggen…

  Shit, voorbeeld is wel zo mooi dat ik hem eigenlijk wil gebruiken. Beetje suf dat je dan 2x moet klikken voor een actie die zo simpel is, argh…

 • Ja, maar met twee talen was het ook zo ‘kaal’. Maar het kost inderdaad wel een extra klik. Maar mensen vinden het doorgaands niet zo erg om vaker te klikken als ze maar duidelijk zien waar ze het voor doen en wat het uiteindelijke resultaat is. Je zou zelfs de tweede klik er nog eventueel uit kunnen halen door het menu vertraagd weer te geven als je er met je muis overheen ‘hovert’.

  Mocht je iets in deze trend gaan doen, dan moet je denk ik wel goed laten blijken dat het een knop is waar een menustructuur aan vast hangt. Dus dan zou je even zo’n leuk driehoekje kunnen gebruiken die naar beneden wijst…

 • Even kort door de bocht: mooi, strak en duidelijk!

  Snel online zetten nu graag Ruben!!

 • @Ruben: mooi voorbeeld vind ik http://www.gettyimages.com met taal keuze, zoiets was ook wat ik bedoelde qua werking.

 • Ziet er gelikt uit, man. Mooi design, wanneer komt de hele website online of is er nog geen datum geprikt?

 • Er is nog geen deadline. De XHTML wordt momenteel (in India geloof ik) gemaakt door http://www.psd2html.com/, dat is over een dikke week klaar, daarna gaat Joost aan de slag. Hangt dus vooral van hem af, maar hij is druk dus ik ga ervanuit dat het nog wel een paar weken duurt daarna.

Reageer

(zal niet zichtbaar zijn)