16 aug2008

Presentatie zoekmachine optimalisatie @ Horeca congres

 • reageren (7)
 • bookmark
 • e-mail
 • afdrukken
X
X
 • Plaatsen/stemmen op NUjij
 • Geef kudos

Presentatie zoekmachine marketing2 maanden geleden mocht ik een presentatie geven op een congres van Horeca Nederland en Hospitality First. Het congres heette “Love @ First Site”, ging over internet en werd bezocht door restaurants en vooral veel hotel(keten)s. Mijn taak: breng ze wat kennis en gevoel bij over hoe ze beter kunnen scoren in Google.

Dat was een leuke en dankbare taak, want de reissector is een hele interessante, vanuit zoekmachine optimalisatie oogpunt. Ik heb het met name over de strijd tussen vergelijkers (de Easytobook‘s) en aanbieders (de hotels zelf). Een favoriet onderwerp omdat je in de top10 van Google perfect kunt zien hoe de vergelijkers er met de buit vandoor gaan

Hieronder de video van de presentatie, en daaronder de slides die ik gebruikte:


Zoals je hoort zoek ik nog steeds naar een goede reversmicrofoon (zender+ontvanger) voor bij mijn digitale camera. Als je daar tips voor hebt hoor ik het graag want die dingen zijn vrij duur of mogen niet naar Nederland verkocht worden (zal wel iets met frequenties te maken hebben).

Popularity: 53% [?]

Reacties (7)

Reageren
 • Prima verhaal. Goede combinatie van local & universal search, waar zeker kansen liggen voor de doelgroep van deze presentatie.

  Het geluid is nog vrij aardig te verstaan vind ik. Op basis waarvan noem je de Nederlandse “Voor thuis” sites in je laatste slide?

 • Thanks Eduard. Die sites voor thuis, uhhhh hard to say, is nogal een oude slide die al tijden niet geupdate is :) Zal wel gebaseerd zijn op wat ik een keertje in 3 sec. uit mijn mouw kon schudden.

 • @Ruben
  Ok, duidelijk. Ik heb anders nog wel wat tips voor een update van de slide ;-)

 • Leuke presentatie. Je eenvoudige manier van uitleggen waar het om gaat is zeer waardevol. Ook leuk dat je een filmpje met een powerpoint mixed :-)

  Duidelijk verhaal en leuk gebracht.

 • Ik heb weer een hoop bijgeleerd.
  Zoals eerdere presentaties, duidelijk verhaal en handige tips!

  Bedankt weer.

 • Hoi Ruben,

  Duidelijk verhaal, beeld is alleen wel wat onscherp.
  Ga de tips direct toepassen.

  Nogmaals dank.

 • Leuk en duidelijk verhaal.
  En uiteraard leerzaam.

Reageer

(zal niet zichtbaar zijn)